THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince sınırlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o saat muktezi koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asliye nedeni görev yitirilmesine esas vermemesi ve henüz az maliyetle meslekin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Erişim kolaylığı tedariklemek ammaçlı dokumalmış merdivenlerin dışında dirilik eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Yaşantı kurtarmak adına yangın merdivenleri süresince beşer barındıran tüm örgülarda olmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile balaban binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne erişmesinı engelleyen ilgisiz sıcak yangın contası.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Mekanizma Odası Yangın Bapları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının katı rabıta otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapsı camlı mümkün.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli Yangın Kapısı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Antrparantez, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara temin etmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve gayrı dallı güllüların yangın veya herhangi bir evgin konum esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, dokumalması ıztırari, gestaltların vazgeçilemez unsurları arasında dünya almaktadır.

Tamlanan bu devran dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını söyleyiş etmektedir. Ama bu konuda titiz edinmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman birlikte dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Report this page